The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)- Release Date Belgium 12 December 2012


dinsdag 13 november 2012

Clan (2012) - Season 1



Clan is een televisieserie, geregisseerd door Kaat Beels en Nathalie Basteyns. De opnames zijn halfweg augustus 2011 gestart en liepen tot eind januari 2012. Het programa werd in het najaar van 2012 uitgezonden op vtm.
De reeks kwam in opspraak toen de moord op Stijn Saelens, ook wel bekend als de "Kasteelmoord" in de actualiteit kwam. De reeks zou meerdere gelijkenissen vertonen met het voorval.

Verhaal

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details van de plot en/of de afloop van het verhaal.
Sinds de vroege dood van hun beide ouders vormden vijf zussen een hechte clan, tot één van hen, Goedele, plots trouwde. De vier zien de duivelse echtgenoot Jean-Claude "De Kloot" als oorzaak van alle ellende en beramen verschillende plannen om hem uit de weg te ruimen. Uiteindelijk, na enkele mislukte pogingen, slagen ze in hun plan. Maar twee verzekeringsagenten van Jean-Claude zijn echter van mening dat zijn dood geen ongeluk was en gaan op onderzoek uit.
Helaas hadden verschillende moordplannen tragische gevolgen:

Brand in de chalet
Eva en Birgit beramen samen het eerste plan. Wanneer Jean-Claude op weekend gaat naar de Ardennen, zetten Eva en Birgit een plan in actie om zijn chalet in de vlammen te laten opgaan terwijl hij binnen is. Op het moment dat de chalet in brand schiet en ontploft, is Jean-Claude buiten aan het bellen.

Vergiftigde lever
Wanneer Veerle betrapt wordt met haar minnaar door Jean-Claude, doet ze ook mee aan een nieuw plan. Ze vergiftigen een lever, Jean-Claudes lievelingseten. Helaas wordt de lever opgegeten door zijn hond Oscar en die sterft hieraan.

Elektrocuteren in bad
Nu ook Rebekka meedoet met het project, bedenken de zussen een nieuw plan. Ze zorgen ervoor dat de radio in bad valt als Jean-Claude erin zit. Maar op het moment dat dit gebeurt, is Jean-Claude uit bad gestapt om de lastige kat het huis uit te zetten. Doordat de elektriciteit uitviel, stierf een buurtbewoner omdat hij in het donker van de trap viel.

Doodschieten tijdens paintball
Gedurende de jaarlijkse uitstap gaat de hele familie paintballen. Daar proberen Eva, Birgit, Veerle en Rebekka om via het litteken op Jean-Claudes voorhoofd, met een bevroren balletje, zijn hersenen te raken. Maar door een toevallige verwisseling van de gezichtsbeschermers, mikt Birgit op de verkeerde persoon. Doordat Rebecca haar tegenhield, schoot ze per ongeluk deze persoon recht in het oog.

Ophangen in de garage
De zussen doen rohypnol in zijn neusspray waardoor Jean-Claude verdoofd raakt. De zussen brengen hem naar de garage waar ze hem ophangen zodat het zelfmoord lijkt. Helaas zien de buurman en de buurvrouw het incident gebeuren en kunnen ze hem tijdig van de strop halen. Ze bellen de hulpdiensten. De vier zussen zijn ondertussen al verdwenen en zijn ervan overtuigd dat hun plan gelukt is.

Huurmoordenaar
Na enig zoekwerk kunnen de zussen een huurmoordenaar strikken die Jean-Claude uit de weg wil ruimen. Veerle speelt de crimineel echter per ongeluk de gegevens van privédetective De Clerck door, in plaats van de gegevens van Jean-Claude zelf. De huurmoordenaar doet De Clerck verdwijnen door hem in hondenvoer te verwerken.

Opsluiten in vrieskamer
Rebekka ontdekt dat Jean-Claude het lichaam van zijn overleden vader in de vrieskamer van zijn ouderlijk huis bewaart. Weduwe Hermin onthult dat Jean-Claude maandelijks de ijsvoorraad bijvult, wat de zussen op het idee brengt hem tijdens dit ritueel op te sluiten en te laten doodvriezen. Rebekka tekent voor deze opdracht en verstopt zich in de kelder van Hermin. Wanneer ze iemand de vrieskamer hoort binnengaan, barricadeert ze de deur, in de overtuiging dat het om Jean-Claude gaat. Niets is minder waar: Hermin is opgesloten en blijkt reeds overleden wanneer Jean-Claude arriveert.

Strychnine (deel 1)
Veerle heeft in het ziekenhuis strychnine kunnen bemachtigen. Na de veertigste verjaardag van Goedele, willen ze Jean-Claude zo aan zijn einde brengen. Ze rijden hem en Goedele achterna, naar de Ardennen. Eens ze daar arriveren blijkt Jean-Claude al overleden te zijn.

De moord: wurging
De uiteindelijke moord werd gepleegd door Jean-Claude zijn echtgenote, Goedele. Goedele wurgde hem tijdens een ruzie met zijn pyjama. Na zijn dood bekeek ze een biografische film over Isadora Duncan, wat haar op een idee bracht om de moord op een ongeluk te laten lijken. Ze deed Jean-Claude een lange sjaal om en liet die vastdraaien aan een wiel van zijn quad. Door wat gas te geven werd zijn hoofd achterover getrokken.
De ochtend nadien belde Goedele de politie om de verdwijning van Jean-Claude te melden. Wanneer ze het lichaam van Jean-Claude vinden, denken ze dat het om een ongeluk gaat.
De andere zussen zijn er aanvankelijk niet van op de hoogte dat Goedele de moord heeft gepleegd. Ze verdenken een heleboel andere mensen, want Jean-Claude had namelijk genoeg vijanden.

Strychnine (deel 2)
Wanneer verzekeringsagent Mathias te weten komt wat er gebeurd is, gaat hij bij Rebekka langs. Rebekka, die intussen in het bezit is van de strychnine, heeft van haar zussen de opdracht gekregen hem te vergiftigen, zodat hij de politie niet kan contacteren. Dit lukt haar echter niet omdat ze verliefd is op hem. Ze stoot met opzet zijn glas om zodat hij er niet van kan drinken. Mathias bekent dat hij en zijn broer ook in de problemen zitten: de verzekeringsclaim van Jean-Claude was door hun vader bewust niet correct aangemaakt en daarom kunnen ze nu opgepakt worden voor fraude.
Mathias en de zussen Goethals komen tot de beslissing om de levensverzekering niet uit te betalen, zodat beide partijen niet in de problemen komen. Echter, wanneer Rebekka niet thuis is, ontsnapt haar tamme rat Pastis. Het diertje drinkt van de omgestoten cola met strychnine.

Genre
Komedie

Speelduur
± 50 minuten

Bedacht door
Malin-Sarah Gozin

Productie
Caviar Films
Frank Van Passel

Geregisseerd door
Kaat Beels
Nathalie Basteyns

Geschreven door
Bert Van Dael
Malin-Sarah Gozin

Intromuziek
Paul Severs

Land
België

Taal
Nederlands

Hoofdrollen

Barbara Sarafian
Eva Goethals
Single, onvruchtbaar, psychologisch verleden, oudste zus
Kristine Van Pellicom
Veerle Goethals
Getrouwd, drie kinderen, verpleegster, bedriegt haar man met Ben Oostvogels
Ruth Becquart
Birgit "Bibi" Goethals
Getrouwd, twee kinderen, voormalig kruisboogkampioene, oog verloren in ongeluk toen Jean-Claude aan het stuur zat
Maaike Neuville
Rebekka "Bekka" Goethals
Single, masseuse, jongste zus
Inge Paulussen
Goedele "Goele" Goethals
Getrouwd met Jean-Claude, één kind, huisvrouw
Dirk Roofthooft
Jean-Claude "De Kloot" Delcorps
Getrouwd met Goedele, één kind, gehate schoonbroer
Geert Van Rampelberg
Mathias Dewitt
Verzekeringsagent, relatie met Rebekka
Robbie Cleiren
Thomas Dewitt
Verzekeringsagent



Geen opmerkingen:

Een reactie posten