The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)- Release Date Belgium 12 December 2012


dinsdag 13 november 2012

De Gelaarsde Kat (2011) NL



De gelaarsde kat (originele titel Puss in Boots) is een Amerikaanse computeranimatiefilm uit 2011, geproduceerd door DreamWorks Animation. De film is een spin-off van de filmreeks Shrek en draait om het gelijknamige personage uit die filmreeks.
De film is geregisseerd door Chris Miller. De stem van de kat wordt wederom gedaan door Antonio Banderas. Andere stemmen worden vertolkt door Salma Hayek, Zach Galifianakis, Billy Bob Thornton en Amy Sedaris.

Verhaal

De film speelt zich af voor de gebeurtenissen uit Shrek 2. Bij aanvang van de film ontsnapt de kat aan een premiejager en vlucht naar een nabijgelegen stad. Daar hoort hij van twee moordlustige boeven genaamd Jack en Jill, die blijkbaar in het bezit zijn van magische bonen waar de kat al zijn halve leven naar zoekt. De bonen kunnen toegang geven tot het kasteel van een reus, waar zich een gans zou bevinden die gouden eieren legt. Wanneer de kat probeert de bonen van de twee te stelen, wordt hij tegengehouden door een andere, gemaskerde kat. De gelaarsde kat achtervolgt de andere kat, en na een kort gevecht ontdekt hij dat ze een vrouw is. Haar naam is Kitty Softpaws, een van de beste dieven ter wereld. Ze werkt samen met de oude jeugdvriend van de gelaarsde kat, Humpty Dumpty (een levend ei).
Kitty vraagt de kat om zich bij hen aan te sluiten, maar de kat wil niets meer te maken hebben met Humpty daar deze hem in het verleden verraden heeft waardoor hij uit zijn thuisstad werd verbannen. Humpty vraagt om een tweede kans en de kat stemt toe. Het drietal steelt de bonen en ondertussen krijgen de kat en Kitty een relatie. Het drietal plant de bonen en beklimt de bonenstaak die eruit groeit naar het kasteel. Volgens Humpty is de reus die ooit in het kasteel woonde allang dood, maar wordt de gans bewaakt door iets anders. De drie vinden de gans en nemen haar mee, maar worden op de terugweg verrast door Jack en Jill die de kat bewusteloos slaan en de gans, Kitty en Humpty meenemen. Nadat de kat ontwaakt, volgt hij het duo naar zijn oude thuisstad. Daar blijkt dat de hele diefstal van de gans slechts een truc van Humpty was om de kat terug te lokken naar de stad. Jack, Jill en Kitty zaten allemaal in het complot. De kat wordt gevangen daar hij een voortvluchtige is, en Humpty wint het vertrouwen van de dorpelingen door de gouden eieren rond te delen.
In de gevangenis ontmoet de kat de originele eigenaar van de toverbonen, die hem vertelt dat het monster dat de gans zou bewaken de moeder van de gans is. Ze zal zeker naar de stad komen om haar kind terug te halen. Zodra het monster arriveert, helpt Kitty de kat om te ontsnappen. Samen met Humpty proberen ze het monster te stoppen. De kat en Humpty lokken het monster de stad uit, waarbij ze tevens hun ruzie bijleggen. Humpty breekt tijdens het gevecht open en blijkt zelf een gouden ei te zijn. Uiteindelijk neemt het monster de gans en de gebroken Humpty mee terug naar het kasteel. De kat moet weer vluchten omdat hij nog steeds gezocht wordt, maar Kitty weet zeker dat ze elkaar weer zullen zien; ze heeft zijn laarzen nog. En uiteindelijk komt Humpty weer tot leven, en gaat een plan verzinnen om weer terug te komen in de normale wereld.

Rolverdeling

Antonio Banderas - De gelaarsde kat
Salma Hayek - Kitty Softpaws
Zach Galifianakis - Humpty Alexander Dumpty
Billy Bob Thornton & Amy Sedaris - Jack and Jill
Walt Dohrn – De verteller
Zeus Mendoza - Rancher
Constance Marie - Imelda
Guillermo del Toro - Moustache Man, Comandate
Bob Joles - Guiseppe

Alternatieve titel
Puss In Boots

Regie
Chris Miller

Productie
Latifa Ouaou
Joe M. Aguilar

Scenario
Tom Wheeler
David H. Steinberg
Brian Lynch

Hoofdrollen
Antonio Banderas
Salma Hayek
Zach Galifianakis
Billy Bob Thornton
Amy Sedaris
Zeus Mendoza
Constance Marie

Muziek
Henry Pryce Jackman
Rodrigo y Gabriela
Montage Eric Dapkewicz

Distributie
Paramount Pictures

Première
28 oktober 2011

Genre
Animatie

Speelduur
90 minuten

Taal
Engels

Land
Verenigde Staten




Geen opmerkingen:

Een reactie posten